Suzuki witte

Hoe koppel je een aanhanger aan?

Hoe koppel je een aanhanger aan?

Geplaatst op

De boot van je vriend een weekend lenen klinkt als een geweldig idee, totdat je je realiseert dat je ermee naar het water moet rijden. Of misschien wil je zelf een nieuwe aanhanger kopen? Een aanhanger aan je auto koppelen kent bepaalde technieken die het een stuk gemakkelijker maken. Leer hoe je aanhanger goed aan koppelt en er op de juiste manier mee rijdt. 

Zorg voor het juiste voertuig

Je kunt geen zware lading trekken met elke auto. Afhankelijk van de aanhanger die je wilt vervoeren, moet je de gewichtslimiet een controleren en bepalen welke trekhaak moet worden geïnstalleerd. Dit kun je vinden in de gebruikershandleiding en anders kun je het altijd navragen bij de autodealer.

Bevestig de aanhanger aan het voertuig

Gebruik een tongkrik om de aanhanger omhoog te brengen. Zorg ervoor dat de trekhaakvergrendeling is ontgrendeld voordat je de aanhangwagen op de bal van de trekhaak laat zakken. Bevestig daarna de veiligheidskettingen aan de haken bij de trekhaak en zorg ervoor dat de kettingen voldoende speling hebben. Belangrijk: de kettingen mogen niet over de grond slepen!  

Controleer de lichten

Wanneer je alles hebt aangesloten, dan zouden de lampen op de aanhanger het ook moeten doen. Controleer dit altijd! Doe een snelle remcontrole en kijk of de richtingaanwijzers het doen. Dit is cruciaal voor een veilige rit.

Zet de lading vast

Afhankelijk van de lading die je vervoert, moet je misschien een zeildoek gebruiken om losse voorwerpen vast te zetten. Je bent zelf verantwoordelijk voor alles dat wegvliegt en schade veroorzaakt. Wanneer je je spullen niet goed vastzet, gebeurt dit makkelijker dan je denkt. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen, dat de hoogte van de trekhaak correct is ingesteld, de banden van de aanhangwagen zijn opgepompt volgens de juiste specificaties en dat je de aanhangwagen niet te zwaar hebt beladen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden