Het leven in een dorp heeft zeker z’n voordelen. Echter, ondanks dat het er vaak rustiger is ben je verre van alleen. Sterker nog: veel mensen kennen elkaar en weten wat men in het dagelijks leven doet. Het is daarom een behoorlijke stap om de grote stad op te zoeken. Het bied je wel de mogelijkheid om een frisse, nieuwe start in je leven te maken. Wij helpen je op weg om de stap naar onze hoofdstad te maken.

Werken en wonen in Amsterdam

De belangrijkste beslissing die je moet nemen als je naar een Amsterdam verhuist, is waar je gaat wonen en wat je gaat doen voor je werk. In de meeste gevallen weet je dit al van tevoren en dit is dan ook de grootste reden van het verhuizen richting onze hoofdstad. Hoewel de grote stad inderdaad meer opties en vertier biedt, is het wel een heel andere leefomgeving en zelfs levensstijl zoals je gewend was.

Verhuizen naar een kleiner appartement

Verhuizen naar de stad kan bijvoorbeeld betekenen dat je een groter huis achterlaat en dat je in een appartement gaat wonen die 10x zo klein is. Als je in een appartement gaat wonen, dan veranderen een aantal dingen in jouw situatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan geen vaste parkeerplaats, geen ruimte voor eigen wasmachines en drogers, en zelfs beperkte mogelijkheden voor afwasmachines. Deze activiteiten nemen een aanzienlijke hoeveelheid tijd in beslag.

Kleiner wonen met minder ruimte

In Amsterdam heb je vaak beperktere ruimte dan in jouw woning in je oude dorp. Dat betekent dat je goed moet nadenken over wat je meeverhuist of waar je afstand van kunt doen. Kijk bijvoorbeeld eens door je kledingkast en breng de kleren die je niet meer draagt naar een goed doel. Loop ook andere verzamelingen eens na en denk er eens over om afscheid te nemen.

Busje huren voor de verhuizing

Nog een tip is om een busje te huren voor de verhuizing richting Amsterdam. Omdat je waarschijnlijk al wat spullen hebt weggegooid en je niet alles kwijt kan in je appartement, heb je genoeg aan een verhuisbusje. We raden je aan om busje huren Amsterdam te gebruiken, omdat zij een goedkope oplossing bieden om jouw gehele inboedel in één keer te verhuizen. Naar jouw nieuwe paleisje.