Chauffeursdiensten komen in vele vormen en maten, maar over het algemeen is het concept altijd hetzelfde: iemand anders bestuurt de auto waar je inzit en daar betaal je voor. Twee van de populairste chauffeursdiensten zijn de studentchauffeurs en directiechauffeurs. Wat zijn precies de verschillen tussen deze twee chauffeurs? In deze blog gaan we er wat dieper op in.

Het begint met de training

Het eerste verschil tussen beide chauffeurs is dat een directiechauffeur een intensieve training heeft gevolgd om de beste service te kunnen bieden. De directiechauffeur heeft dus een officieel chauffeursdiploma. Daarbij hebben ze vele jaren ervaring met het vervoeren van mensen en besteden ze extra tijd om zich te blijven ontwikkelen.

Het vervoersmiddel

Een van de belangrijkste verschillen tussen een directiechauffeur en een studentchauffeur is het vervoersmiddel. Over het algemeen rijden studentchauffeurs je rond in je eigen auto. Een directiechauffeur daarentegen zorgt voornamelijk voor een eigen auto, als onderdeel van de uitstraling. Vaak zijn dit ook luxueuze auto’s, zoals een Audi A8 of een Mercedes E-klasse.

De uitstraling

Voor directiechauffeurs is de uitstraling enorm belangrijk. Daarom zie je een directiechauffeur vrijwel altijd in een zwart pak, met een net wit overhemd en zwarte schoenen. Een studentchauffeur ziet er uiteraard ook verzorgd uit, het blijft immers een prive chauffeur. In een pak zal je ze echter niet vaak zien.

De service

Een ander groot verschil is de mate van de service. Een studentchauffeur zal er alles aan doen om je veilig en snel naar de plaats van bestemming te brengen, maar een directiechauffeur biedt meer dan dat. Hij zal je wensen inventariseren en zijn best doen om iedere rit zo prettig mogelijk te laten verlopen.  Wil je tijdens de rit de krant van vandaag of koffie? Een directiechauffeur regelt dat het aanwezig is zodra je instapt, of rijdt met plezier om tijdens de rit.