Suzuki witte

Goedkope citytrip naar Berlijn

Goedkope citytrip naar Berlijn

Geplaatst op

Berlijn is een van de mooiste steden waar je naartoe kan gaan in Europa als je van kunst en cultuur houdt, daar scharen we ook het nachtleven onder, waarin de populaire muziekvormen van de techno en de deep house, et cetera, centraal staan. Er zijn legio opties om er op een relatief voordelige wijze naartoe te gaan. Wij willen het graag met je doornemen in deze tekst, dus lees snel verder en laat je inspireren. Zo ben je snel in de Duitse hoofdstad aan het genieten zonder je bankrekening te plunderen. 

De trip ernaartoe 

Veel mensen denken dat het heel erg voordelig is om met de trein naar Berlijn te gaan. In sommige gevallen is dat ook wel zo. Maar over het algemeen ben je behoorlijk lang onderweg en ook het overstappen is niet altijd het leukste onderdeel van de trip. Daarom raden we je aan om te kijken naar goedkope vliegtickets, dit is de snelste en meest comfortabele wijze om naar Berlijn te gaan. Overigens is het ook zo, dat een trip met een huurauto er naar toe ook wel erg tof is wanneer je niet zo van vliegen houdt. Die huur je eenvoudig bij auto huren rotterdam

Een hotel of hostel boeken 

Je kunt natuurlijk een standaard pakket boeken via een reisorganisatie. In vele gevallen kun je goedkoper in Berlijn overnachten wanneer je alles zelf regelt. Dus dan moet je wel alles zelf regelen. Wanneer dit geen probleem voor je is, kun je dit gewoon doen. Berlijn is natuurlijk totaal ingericht op het ontvangen van toeristen. Daarom is er veel plek om lekker te overnachten. Je kunt kiezen om te overnachten in een hotel, hetgeen over het algemeen wat prijziger is, dan de andere optie die we willen noemen, namelijk een hostel. Hostels over het algemeen gericht op jong volwassenen. Het kan voorkomen dat er bijvoorbeeld slaapzalen zijn waar je dan met meerdere mensen op slaapt. Wanneer je dit niet wilt, kijk dan naar een hostel met 2 persoonskamers die je dan zelf afhuurt. Een andere optie is dan natuurlijk een hotel te boeken. En heel eerlijk, het is mogelijk om voor €50 per nacht in een heel goed hotel te zitten in Berlijn. Wat dat betreft kan Berlijn een stuk goedkoper zijn dan Parijs. 

Eten, drinken en dingen zien

Er zijn ontzettend veel leuke eettentjes en terrassen waar je kunt zitten en genieten van eten en drinken. Ook nog tot laat in de avond is dit mogelijk. Daarnaast zijn er de typische Berlijnse kleine winkeltjes waar je halve liters bier kunt kopen en waar je dan mee over straat kan lopen. Je ziet overal mensen op straat bier drinken, ook in de S-Bahn en U-Bahn. 

Wanneer je in deze bovengenoemde vervoersmiddelen zit, dan zie je ook direct dat de stad van de jeugd is. Heel veel jonge mensen wonen in Berlijn. 

Daarna is het mogelijk om heel veel dingen te zien op het gebied van kunst en cultuur, want Berlijn is al eeuwen een voorloper op dit gebied. Je kunt bijvoorbeeld heel gemakkelijk naar 5 naast elkaar gelegen musea gaan voor heel schappelijk bedrag. Deze musea liggen naast elkaar op het Museuminsel, zo wordt het noordelijk deel van het Spree-eiland in de rivier de Spree genoemd. Natuurlijk moet je gaan kijken bij de East Side Gallery, een stuk Berlijnse muur, een overblijfsel uit het communistische Oost-Duitsland, die van 13 augustus 1961 tot 9 november 1989 de stad Berlijn verdeelde in een Oost en West gedeelte. 

Als je geïnteresseerd bent in de contemporaine geschiedenis, dan moet je echt in Berlijn zijn. 

Gerelateerde berichten

Auto’s

Wat zijn de verschillen tussen een student- en directiechauffeur?

Chauffeursdiensten komen in vele vormen en maten, maar over het algemeen is het concept altijd hetzelfde: iemand anders bestuurt de auto waar je...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden