Suzuki is een wereldberoemd automerk dat bekend staat om zijn betrouwbare voertuigen en innovatieve technologieën. Maar voordat het bedrijf zich richtte op de autoproductie, had het merk heeft een opmerkelijke oorsprong en een interessante geschiedenis. In deze blog nemen we je mee op een reis door de geschiedenis van Suzuki, van zijn bescheiden begin als loomweverij tot de uitbreiding naar de wereld van de auto-industrie. 

De oprichting van Suzuki

In 1909 richtte Michio Suzuki het bedrijf Suzuki Loom Works op in het kleine kuststadje Hamamatsu, Japan. Aanvankelijk produceerde het bedrijf weefgetouwen voor de bloeiende zijde-industrie van Japan. Met oog voor innovatie en het verlangen om uit te breiden, begon de fabrikant te experimenteren met het bouwen van motorfietsen.

De introductie van motorfietsen

In 1952 lanceerde Suzuki zijn eerste motorfiets, de “Power Free”. Deze motorfiets was uitgerust met een ingebouwde hulpmotor en was bedoeld als een betaalbaar transportmiddel voor het naoorlogse Japan. Het succes van de Power Free zorgde voor verdere ontwikkeling en uitbreiding van het motorfietsassortiment.

De intrede in de autowereld

In de jaren zestig, na het behalen van successen in de motorfietsindustrie, besloot Suzuki zijn horizon te verbreden en zich te wagen aan de productie van auto’s. In 1961 introduceerde het bedrijf zijn eerste compacte auto, de “Suzulight”. Deze auto was licht van gewicht, betaalbaar en populair bij het Japanse publiek.

Wereldwijde expansie

In de jaren zeventig begon het bedrijf haar aanwezigheid wereldwijd uit te breiden. Het exporteerde motorfietsen en auto’s naar verschillende landen en vestigde productiefaciliteiten in andere delen van de wereld, waaronder India en de Verenigde Staten. Suzuki’s compacte auto’s en terreinwagens werden steeds populairder vanwege hun brandstofefficiëntie en betrouwbaarheid.

Technologische innovaties

Suzuki heeft altijd gestreefd naar technologische vooruitgang en innovatie. Het bedrijf introduceerde baanbrekende technologieën, zoals vierwielaandrijvingssystemen, brandstofinjectie en hybride aandrijflijnen. Hun auto’s staan bekend om hun wendbaarheid, zuinigheid en geavanceerde veiligheidsfuncties.

Voortdurend succes

In de loop der jaren heeft Suzuki talloze onderscheidingen en erkenningen ontvangen voor zijn voertuigen. Het merk heeft een sterke aanwezigheid behouden in verschillende segmenten, waaronder compacte auto’s, SUV’s en motorfietsen. Suzuki blijft zich richten op het leveren van hoogwaardige voertuigen die voldoen aan alle moderne eisen op het gebied van veiligheid en milieu. 
Wil je veilig en zeker de weg op met je Suzuki? Kijk dan eens op de site van Univé voor een Suzuki verzekering.